Trenger du egentlig en stillingsannonse?

Trenger du egentlig en stillingsannonse?

INNHOLDET ER PRODUSERT AV OPP SIN ANNONSEAVDELING

Det er et spørsmål jeg får fra kunder med jevne mellomrom.

Hvis du benytter et rekrutteringsbyrå eller setter deg godt inn i LinkedIn har du tilgang på et stort antall mulige kandidater gjennom søk.

Gjennom målrettede annonseprodukter og tjenester i LinkedIn kan du identifisere og kontakte mulige kandidater direkte, med utgangspunkt i eksempelvis stillingstittel og geografisk nedslagsfelt. Jeg har selv benyttet produktet på vegne av kunder og det er spennende å få ut en liste på 140 navn med mulige kandidater, i det riktige nedslagsfeltet og med riktig bakgrunn.

Hvorfor i alle dager skal jeg da gå ut bredere? 

Før du konkluderer kan det være lurt å tenke gjennom følgende:

  • Hvor ligger motivasjonen hos en kandidat som blir kontaktet direkte, kontra en som søker selv?
  • Hvordan er maktbalansen når du sitter med en kandidat som ikke har søkt på stillingen selv?
  • Kan du gå glipp av høyt motiverte kandidater, som aldri fikk muligheten til å søke?
  • Kan en stillingsannonse gi merverdi gjennom det å fortelle omverdenen at det skjer noe i bedriften?

Jeg skal ikke konkludere for deg, men jeg har noen personlige erfaringer etter å ha gjennomført noen hundre kandidatintervjuer i forbindelse med rekruttering til Adresseavisen:

  • Det er en risiko for at kandidater som blir «headhuntet» til stillingen mangler den ekte motivasjonen, som i alle tilfeller bør være arbeidsoppgavene. Headhunting kan definitivt være riktig, men vær oppmerksom på at du ikke blir blendet av å ha fått møte med drømmekandidaten. Pass på at kandidaten motiveres av arbeidsoppgavene og ikke smiger (for det kan definitivt være smigrende å bli kontaktet i forbindelse med en jobb). Jeg foretrekker alltid å bruke et byrå, da dette gir meg bedre objektivitet gjennom tilstrekkelig avstand.
  • Ren headhunting er gjerne en lønnsdriver siden kandidaten sitter med gode forhandlingskort. Sett deg alltid et absolutt tak for hvor høyt du er villig til å gå.
  • Ved å gå ut for smalt kan du miste muligheten for å komme i kontakt med toppmotiverte kandidater, som aldri ble oppmerksom på den ledige stillingen.
  • Stillingsannonsen kan også gjøre en jobb i å fortelle kunder, konkurrenter, ansatte og offentlige myndigheter at det skjer noe i bedriften. Ikke undervurder denne effekten.

Det finnes mange dyktige digitale markedsførere som kan hjelpe deg. Pass på at du benytter noen med tilstrekkelig bransjeinnsikt. Først da vil man kunne utnytte mulighetene og unngå fellene.

Uansett konklusjon om graden av målretting, kan vi hjelpe deg med annonsering på tvers av digitale kanaler og nettverk som finn.no, adressa.no, vg.no, lokale nettaviser,  LinkedIn, Facebook og andre sosiale nettverk. Vi sørger for at annonsen din vises i trygge og relevante omgivelser til riktige målgrupper. Vi er også behjelpelig med kanalspesifikk kommunikasjon og utforming.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

INNHOLDET ER PRODUSERT AV OPP SIN ANNONSEAVDELING
Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post